De voor en nadelen van linkbuilding uitbesteden

De voor en nadelen van linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een effectieve manier om de prestaties van een site op het gebied van zoeken in zoekmachines te verbeteren, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan het bouwen van relevante links die resultaten genereren. 

Wat is link building?

Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie om je website beter te laten ranken in Google en andere zoekmachines. Je hebt interne en externe linkbuilding.

Interne linkbuilding zorgt ervoor dat de bezoekers makkelijk kunnen navigeren op je website. Wanneer je linkstructuur in orde is kunnen je bezoekers gemakkelijk van je homepagina naar andere pagina’s gaan. Door interne linkbuilding kun je een bepaalde pagina meer waarde toekennen door op meerdere andere pagina’s linkjes te plaatsen die naar die belangrijkere pagina verwijzen. 

Externe linkbuilding is simpel gezegd het krijgen van links op relevante websites die naar jouw website verwijzen. Dit zorgt ervoor dat je website autoriteit krijgt en beter rankt in Google. Het is echter niet zo dat hoe meer links er naar je website verwijzen, hoe beter dit is. Het is namelijk belangrijk dat deze links van hoge kwaliteit zijn, hoe hoger de kwaliteit van de links is hoe waardevoller dit is voor Google.

Voordelen van linkbuilding uitbesteden

  • Linkbuilding is een erg tijdsintensieve taak. Er moet veel onderzoek verricht worden en er moet strategisch worden gepland. Door het uitbesteden van linkbuilding zul je dus veel tijd besparen
  • Naast dat linkbuilding veel onderzoek kost, moet je daarnaast ook weten waar je onderzoek naar moet verrichten. Daarnaast zul je ook moeten weten hoe je strategisch plant. Wanneer je dit zelf niet weet, is de kans groot dat je hier de fout in gaat en hier dus voor niks werk en tijd aan besteed. Wanneer het uitbesteed wordt goed gedaan (mits goed bureau)

Nadelen van linkbuilding uitbesteden

  • Een voordeel van het uitbesteden van linkbuilding is dat het je veel tijd bespaart. Wanneer je dit uitbesteed houd je zelf meer tijd over, maar zal iemand anders alsnog het werk moeten verzetten. Linkbuilding zelf verzorgen kost erg veel tijd en je hebt een groot netwerk nodig, daarom is het nodig om dit uit te besteden.
  • Naast dat het uitbesteden van linkbuilding veel geld kost, heb je geen controle over het proces en het uiteindelijke resultaat. Wanneer je dus in zee gaat met een linkbuilding bedrijf is het belangrijk om je te verdiepen in de reputatie van het bedrijf, zodat je daadwerkelijk waar krijgt voor je geld. Helaas kun je nooit exact nagaan hoe het bedrijf te werk is gegaan. 

ahilbrands

Geef een reactie