Vergelijk energieprijzen

Vergelijk energieprijzen

Ieder jaar ontvang je een jaarnota van je energieleverancier. Soms valt deze mee, maar het kan ook schrikken zijn als deze juist een flink bedrag toont. Steeds meer mensen stappen over van energiemaatschappij en merken daarbij dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. De besparingen die worden behaald door over te stappen van energieleverancier lopen vaak op naar honderden euro’s per jaar. Uit onderzoek blijft dat de belangrijkste reden om over te stappen van energiemaatschappij de prijs is. Vergelijk energieprijzen om dit te voorkomen. Klanten die nog nooit zijn overgestapt van energieleverancier kunnen meer dan 300 euro op jaarbasis besparen. Het is natuurlijk voor iedereen zonde, als je niet bespaart op deze onnodige kosten. Vergelijk energieprijzen om de onnodige kosten te voorkomen.

Het overstappen

Heb je de knoop doorgehakt en ga je overstappen van energieleverancier? Dan kunnen verschillende bedrijven jou daar bij helpen, zodat je verzekerd bent van de overstapservice. Als je op dat moment geen lopend contract meer hebt bij de huidige leverancier dan kun je de overstap naar een geselecteerde energiemaatschappij online aanvragen. Als je nog een lopend energiecontract hebt dan kun je het beste eerst contact opnemen met uw huidige energieleverancier. Bij het breken van een lopend energiecontract mag de leverancier namelijk een opzegvergoeding bij jou in rekening brengen. Bij consumentencontracten zijn deze wettelijk vastgesteld. Het hoeft echter geen probleem te zijn bij een overstap. Er zijn energieleveranciers die de opzegvergoeding aan je terug zullen betalen. Samen met jou kan er dan gekeken worden welke leveranciers dit doen, voor welk contract je dan het beste kunt kiezen en hoe dat in zijn werk gaat.

Vergelijk energieprijzenVast of variabel tarief?

Een vast of variabel energietarief lijkt een klein verschil, maar het kan een grote impact hebben op de energierekening. Bij een vast tarief wijzigen, gedurende de looptijd van het contract, de leveringstarieven niet. Dit biedt natuurlijk zekerheid en veel mensen vinden dit fijn. Bij een variabel tarief staan de leveringstarieven niet vast. Dit betekent dat de energieleverancier tijdens de looptijd de energietarieven kan wijzigen. Bij het variabele tarief kan het tarief dus stijgen, maar ook dalen. Vergelijk energieprijzen om te weten waar je aan toe bent bij een vast of variabel tarief. Bij een stijging van de energietarieven is dit nadelig voor jouw portemonnee, als de energieprijzen dalen kan dit wel voordelig zijn. Als je een vergelijking energieprijzen uitvoert kan je voorbereid zijn op de kosten die een energieleverancier jou gaat rekenen.

Meer over energieprijzen vergelijken vind je door hier te klikken.

ahilbrands

Geef een reactie